In je eigen tempo meedoen

Na mijn roeien, dat ik moest stoppen vanwege een chronische armblessure, had mijn partner bedacht dat hardlopen wel wat voor mij zou zijn. Daarom had ze mij opgegeven voor de Start to Run op zaterdagochtend.
Ik moet zeggen dat ik er wel tegen op zag, maar door het rustige, in eigen tempo opbouwen, was het toch te doen. En toen een van de hardlopers aan het eind van de cursus aan de trainer vroeg of we niet konden doorgaan, heeft de trainer (Gerrit) de zaterdaggroep van Loopsport Groningen op 5 mei 2007 in het leven geroepen en ben ik doorgegaan met hardlopen.
Dat was niet zonder succes: we hebben jarenlang met veel plezier getraind onder leiding van Gerrit. Soms als ‘zelfsturend’ team op de zeldzame momenten dat Gerrit er niet kon zijn wegens vakantie of weer een Start to Run. Na Gerrit zijn ‘pensioen’ hebben we eind 2019 een doorstart gemaakt onder de naam Stadsparklopers en lopen we nu met verschillende groepsleden als trainer door.

Trainer Gerrit en hardloper Rob

Hardlopen geeft mij veel plezier. Het is lekker in de buitenlucht en behalve die enkele keren met heel slecht weer, is het zeer goed te doen op de tijden dat je zin hebt.
Helaas heb ik wat lichamelijke problemen gehad waardoor ik soms een tijdje ‘uit de running’ was. Maar toch heb ik elke keer weer succesvol kunnen re-integreren.
En dat is precies de kracht van de trainingen van Gerrit en nu van Stadsparklopers. Je kunt op elk niveau meekomen omdat we niet een lang eind achterelkaar lopen, zoals bij de meeste hardloopverenigingen, maar kleine circulaire parcours in het Stadspark. Daardoor ben je nooit een achterblijver en kun je altijd in je eigen tempo meedoen.

Een ervaring van een van de leden: Rob Ypma.